perjantai 26. kesäkuuta 2015

Burger Gone Healthy

Juhuu! It's good to be back! Alkukesä (jos tätä nyt kesäksi on voinut kutsua :P) on mennyt pienen tauon parissa. Reilun kuukauden aikana on ehtinyt tapahtua paljon; outdoor -reissu Kroatiaan, koulusta alkanut kesäloma, oma sekä yrityksen muutto Poriin, töitä yms. muuta kivaa. Nyt ollaan takaisin täälläkin sorvin äärellä! :)

Mutta ei muuta kuin otsikon aiheeseen, eli ruokaan. Mikä onkaan parempi aihe aloittaa heti tauon jälkeen. ;) Tiedätte varmasti sanonnan hyvä ruoka, parempi mieli. Tämä on totisesti totta, ja tällä kertaa tarkoitan tuolla hyvällä montaakin asiaa. Burgeri on ravintoarvoiltaan tavallista parempi, se on todella helppo valmistaa ja tietysti ihan hitsin hyvää! 


Puhun siis bataattiburgereista runsaan salaatin ja ranskisten kera. Ja tässä tulee resepti:

Bataattiburgerit

1-2 bataattia (riippuen siitä, paljonko haluaa ranskiksia)
kalaharin suolaa (tai muuta laadukasta)
oliiviöljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
punasipuli
haluamaasi maustetta jauhelihaan
jäävuorisalaatti
rucola
paprika
kurkku
balsamicoa

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Ensimmäiseksi kannattaa pilkkoa bataatit. Mitä leveämpi soikio bataatti, sen parempi. Halkaise se puoliksi, ja leikkaa vajaan sentin paksuisia pyörylöitä burgerin kansiksi ja pohjiksi.Suosittelen leikkaamaan 8 kappaletta, jotta riittää kaksi molemmille! :P  Loput osat bataateista voi kuoria ja pilkkoa ranskalaisiksi. Levitä kaikki uuninpellille, pirskottele vähän päälle oliiviöljyä (bataattien ei siis tarvitse uida öljyssä), ja lopuksi ripottele pinnalle vielä kalaharin suolaa.

Seuraavaksi  pilko puolet sipulista ja vaivaa se sekä kananmuna jauhelihan sekaan, ja mausta seos oman makusi mukaan. Tässä vaiheessa laitoin bataatit uuniin. Sitten muotoile jauhelihasta pihvit toiselle pellille. Huomioi,että pihvit kutistuu uunissa jonkun verran. Ja kun pihvit valmiita, ei muuta kun uuniin! Bataatit ocat uunissa noin 20 min, pihveille riittää se 10 -15 min.Kun itse burgerit ovat uunissa, on aika valmistaa salaatti kylkiäisiksi. Harvemmin käytän jäävuorisalaattia, mutta tällä kertaa mentiin sillä. Pilko paprika ja kurkut. Sekoita kaikki nätisti ja päälle vielä loput punasipulista sekä balsamicoa.

Kun bataatit ja pihvit ovat valmiita, ota ne uunista, ja kokoa burgerit! Laita burgerin väliin lisukkeita mielesi mukaan, siirrä burgerit ja ranskikset lautaselle ja voilà!Pitää varmaan itsekin taas tehdä näitä, olivat superhyviä ja valmistuvat puolessa tunnissa! :)

Nyt toivotan aurinkoista viikonloppua, adios! :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti