tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kun keho tottuu

Lähes kaikki kärsivät erilaisista vaivoista: vatsakivut, ainainen turvotus, päänsärky, väsymys, migreeni, muut jatkuvat kiputilat... Ja ne tuntuvat normaalilta, koska niihin on ajan kuluessa totuttu. Pidämme niitä normaaleina, osana arkea. Jos sinulta kysytään, onko sinulla joitakin jatkuvia vaivoja, mitä vastaat? On syytä miettiä tarkasti, mikä oikeasti on normaalia, ja mihin olet vain tottunut.

Jatkuva turvotus päänsärky ja kiputilat lihaksissa / nivelissä eivät ole normaaleja. Jatkuva särkylääkkeiden popsiminen ei ole normaalia. Ne kertovat siitä, että jokin meidän kropassa on pielessä. Ja asialle tulisi oikeasti tehdä jotakin.  Meidän on tehtävä muutoksia arkeen ja otettava selvää, mikä oikeasti sopii kropalle ja mikä ei. Jokainen on yksilö, siispä yksi tietty ruokavalio ei sovi kaikille. Kuvan teksti on täyttä totta. Suurin osa ihmisistä ei oikeasti tiedä, miten hyvältä omassa kropassa voisi tuntua. Nykyään ruoka on täynnä lisäaineita, sokeria ja suolaa, jotka kertyvät kroppaan, ja voivat jopa kokonaan pysäyttää normaalin rasva-aineenvaihdunnan. Aineenvaihdunta jumiutuu, kroppa on täynnä vierasaineita, eikä se pysty toimimaan, kuten se parhaimmillaan voisi. Eihän autokaan toimi vääränlaisella polttoaineella, kone lyö jumiin. Onkin mielenkiintoista miettiä, mikä saa ihmiset ahtamaan itsensä täyteen näitä lisäaineita, sokeria yms. ja skippaamaan terveystarkastukset, kun kuitenkin autot viedään huoltoon heti jos jotakin tulee, samoin puhelimet. Mutta omaa vartaloa helposti laiminlyödään. Ongelma voikin olla siinä, että  ei ole muistikuvaa, tai mahdollisesti minkäänlaista kokemusta siitä, millaista se on, kun kroppa on energinen, uni on sikeää, elimistö toimii ja suolisto pelaa. 

Meidän kehomme toimivat parhaiten puhtailla raaka-aineilla ja mahdollisimman käsittelemättömillä ruuilla. Lääkkeet ja lisäaineet, sokeri yms. vahingoittavat sitä. Puhtaalla ruualla voidaan saavuttaa ihan mielettömiä muutoksia kropassa, sekä toiminnassa sisäisesti, että lopulta myös ulkoisesti. Kuitenkin puhtaidenkin ruokien ravintoainepitoisuus on vuosien saatossa pienentynyt lähes puoleen siitä, mitä se on joskus ollut. Tämä johtuu keinolannoitteista, lisäaineista, säilyvyyden pidentämisestä myrkkyjen avulla yms. Puoli kiloa kasviksia päivässä ei todellakaan riitä tuomaan riittävästi ravintoaineita. Ja jos suolisto ja aineenvaihdunta ovat jumissa, eivät ne vähäisetkään ravintoaineet enää imeydy. 


Terveellisen ja monipuolisen ravinnon lisänä on siis tärkeää myös käyttää ravintolisiä. Vitamiineilla, mineraaleilla ja hivenaineilla on erittäin tärkeitä tehtäviä meidän elimistömme terveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Jotta se toimisi niin hyvin kuin mitä varten se on luotu, tarvitaan oikeasti imeytyvien ravintolisien apua. Tässä ravintolisät, joita itse käytät, ja joihin en voisi olla tyytyväisempi (1, 2, 3). 

Sanomani tässä postauksessa on se, että älä tyydy kaikenlaisiin pieniin oireisiin ja vaivoihin. Etsi niille syy, ja tee asialle jotakin. Kokeile mitkä raaka-aineet sopivat juuri sinulle, ja millä kehosi toimii parhaiten. Jos olet itse neuvoton, kysy apua! Kroppasi on luotu toimimaan ilman kiusallisia vaivoja! 

Ihanaa tiistaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti