lauantai 21. helmikuuta 2015

Ihana paras lääke

Tässä yhteiskunnassa rakastetaan lääkkeitä. Niska-hartiat vaivaa, haetaan tulehduskipulääkettä. Olkapää vaivaa, haetaan kipupiikki. Polvi vaivaa, tulehduskipulääkettä. Lääkkeet ovat helppo keino saada nopea apu niin, ettei sohvalta tarvitse poistua kuin lääkepurkille hakemaan lisää droppia. Lääkäriltäkin saa helposti diagnoosin ja lääkkeet, ettei vain itse tarvitse tehdä mitään. En tahdo moittia tällä lääkäreitä, kunhan heitän ilmoille ajatuksia. :)


Lääkkeillä hoidetaan oireita. Oire saadaan hetkeksi pois, jonka jälkeen se palaa takaisin. Keho alkaa tulla immuuniksi läkkeille, ja niitä tarvitaan aina vain lisää. Syntyy oravanpyörä. Jos kuitenkin etsitään oireiden todellinen syy, ja aletaan tehdä muutoksia syyn poistamiseksi / parantamiseksi, saadaan oireet pikkuhiljaa hallintaan ja lopulta kokonaan pois. Tämä vaihtoehto on keholle todella, todella plajon parempi ja kauaskantoisempi. Muutokset vaativat kuitenkin tahtoa ja motivaatiota. Niitä kannattaa etsiä, mikäli haluaa pysyviä muutoksia ja parempaa elämänlaatua. Jos käyttää runsaasti kipulääkkeitä milloin mihinkin ongelmaan, tai on jatkuvasti flunssassa tai muuten sairaana, tulisi hälytyskellojen soida. Lääkkeet ja sairastelu tulevat pidemmän päälle kalliiksi. Voisiko niiden hinnan sijasta sijoittaa johonkin muuhun, esimerkiksi laadukkaaseen ruokaan ja mukavaan harrastukseen? Mielestäni on hassua, miten tässä yhteiskunnassa lääkkeisiin ollaan valmiita käyttämään suuria summia rahaa, mutta hyvinvointiin ja esim. terveelliseen ruokaan ei.. Todella nurinkurista. Onko elämä oikeasti nautinnollista ja täysillä elämistä, mikäli lääkepurkilla joutuu (lähes) päivittäin vierailemaan? Kannattaa pohtia, tuudittaako niillä lääkkeillä enemmän oikeita kipuja ja ongelmia vai omaa mieltä?

Kun suolistoa ravitaan laadukkaalla ruualla, heijastuu se kaikkiin kehon toimintoihin sekä ulkoiseen olemukseen positiivisesti. Vielä kun nukutaan hyvin ja riittävästi sekä liikutaan sopivasti, niin avot! On sairauksia, jotka oikeasti vaativat lääkitystä, enkä sano, että lääkitykset pitää lopettaa. Puhun pääasiassa ns. itseaiheutetuista vaivoista ja sairauksista, jotka ovat suoraan seurauksia elintavoistamme. Kuitenkin, terveellisillä elintavoilla voidaan vaikuttaa sairauksien etenemiseen ja hallitsemiseen sekä oireisiin todella paljon. Terveellisten tapojen ansiosta myös lääkitystä voidaan vähentää, joskus jopa lopettaa. Itse ei kuitenkaan saa mennä leikkimään lääkäriä, vaan lääkkeiden annostuksista keskustellaan aina lääkärin kanssa. 


Näin Tikiksellä hyvin havainnollistavan kuvan tästä aiheesta. Sinä itse päätät, valitsetko lääkkeet ja jatkuvasti palaavat oireet, vai valitsetko sittenkin terveelliset elintavat, ja kivuttoman, vaivattomamman ja virkeämmän elämän. Millaisen elämän sinä valitset?

Mitä tässä yritän sanoa: Ruoka olkoon lääkkeemme! Rentouttavaa viikonloppua, hellikää kehojanne!

Kuvat 1, 2, 3, 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti