sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Jauhelihatomaattikastike

Oma suosikkiruokani jauhelihasta, jauhelihatomaattikastike, tällä kertaa porkkanalla höystettynä. Usein sanotaan, ettei ole aikaa tehdä terveellistä ruokaa, mutta mielestäni sitä voi tehdä ihan samassa ajassa kuin epäterveellistäkin. Mielikuva terveellisestä ruuasta voi helposti olla hieman kiiltokuvamainen, kun mieleen tulee vain kuvia täydellisesti asetelluista annoksista ja pitkään haudutetuista, paistetuista tms. ruuista.



Jauhelihatomaattikastike 

400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
500 g (1 prk) paseerattua tomaattia
1 ps Texmex original -mausteseos
1 valkosipulinkynsi
puolikas sipuli
1 porkkana

Laita jauheliha paistumaan, hienonna joukkoon molemmat sipulit. Lisää sekaan myös texmex -mauste. Kun jauheliha alkaa olla kypsää, lisää paseerattu tomaatti ja raastettu porkkana. Sekoita ja anna kuplahtaa.




Tämän kastikkeen kanssa tykkään tehdä riisiä, tällä kertaa jasmiini-basmatiriisiä. Helpoin tapa valmistaa on mitata riisi kattilaan ja laittaa vettä niin että se tulee vähän riisin yli. Kun vesi alkaa kiehua, sekoittele tiuhaan tahtiin ettei vesi kiehu yli (nimim. kokemusta on...) tai riisi pala pohjaan. Riisi turpoo mukavasti juuri niin, ettei vettä tarvitse erikseen kaadella pois, vaan voit kauhoa suoraan lautaselle! Tämä tyyli sopii hyvin myös opiskelijoille, joilla ei välttämättä ole siivilää. :D

Vielä lisäkasviksia tuohon päälle! Tämän ruuan tekemiseen meni 10-15 minuuttia, ei paha eihän! ;)

Ei muuta kuin kattilat ja pannut tulille! Ihanaa viikon viimeistä iltaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti