lauantai 31. tammikuuta 2015

Broilerpihvejä vihreän muussin kera

Tein toissapäivänä vähän erilaisempaa ruokaa, joka onnistuikin niin hyvin, että päätin jakaa reseptin teille! Lautaselta löytyi siis hetken kokkailun jälkeen broilerpihvejä sekä kukka-parsakaali-purjomuussia. Resepti on täysin suolaton, gluteiiniton sekä maidoton, ja mainittakoon vielä sokeriton. Aikomuksena oli tehdä broilerpullia, mutten jaksanut pyöritellä niitä, joten olivat näppärämpi vaihtoehto. Ei muuta kuin asiaan, tässä tulee!

Broilerpihvit

800 g maustamatonta broilerin jauhelihaa
2 kananmunaa
2 valkosipulin kynttä
pieni kourallinen pinaatin lehtiä
jauhettu paprika
jauhettu inkivääri
jauhettu valkosipuli
basilika 
kookosöljy

Laita lihat isoon kippoon, heitä perässä kananmunat ja sekoita. Hienonna valkosipulinkynnet ja pinaatinlehdet ja sekoita. Lisää mausteet, itse käytin yllä mainittuja, aika runsaasti. Eli rohkeasti vaan, tuoksusta voi vähän päätellä miltä sitten maistuvat. Sekoita vielä kerran! Pannu kuumaksi ja laita siihen kookoöljyä teelusikallinen. Odota kunnes se sulaa. Muotoile "taikinasta" pihvejä tai pullia ja paista molemmilta puolilta sen verran, että ruskistuvat kauniisti ja ovat selkeästi kypsiä!




Kukka-parsakaali-purjomuussi

1 parsakaali
1 kukkakaali
1 purjo
basilika
jauhettu valkosipuli

Pilko kaalit ja purjo kattilaan, peitä vedellä ja laita kiehumaan. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Kaada suurin osa nesteestä pois, mutta jätä pohjalle pari senttiä. Soseuta sauvasekoittimella ja siinä samassa heitä sekaan basilikaa ja hieman jauhettua valkosipulia. Kun muussi on tasaista, se on valmis!




Tällainen resepti. Ihanaa välillä tehdä kanaa muussakin muodossa kuin pihveinä tai suikaleina! :)

Mitäs sanotte, meneekö kokeiluun? :) Ihanaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti