maanantai 29. joulukuuta 2014

Kevyttä talviliikuntaa

Nyt kun on lunta ja pakkasta, aurinko paistattelee aina välillä ja päivät tuntuvat jo pidemmiltä, on hymy herkässä ja tekee vain mieli mennä ulos nauttimaan tuosta talven ihmemaasta. Ja kun mieli tekee, kannattaa myös mennä ja ottaa kaikki ilo irti!Liikunnassa tärkeintä on mielestäni se, että siitä nauttii ja että se on hauskaa. Erityisesti, jos haluaa, että se säilyy pysyvänä osana elämää. Pakkopullaa on turha harrastaa, vaikka tietysti aloittaessa kannattaa myös olla sinnikäs eikä luovuttaa, vaikkei heti tuntuisikaan lempparihommalta tai hyvää lajia on vaikea löytää. Pitää vain löytää se itselle parhaiten sopiva keino liikkua, ja se löytyy kokeilemalla. :)
Takaisin aiheeseen. Esimerkiksi kovalla pakkasella ei välttämättä tee mieli lähteä juoksulenkille, mutta onneksi löytyy muitakin vaihtoehtoja. Ihan pelkkä rauhallinen tai reipas kävely tekee jo ihmeitä, erityisesti pääkopalle. Itselläni juuri kävelyt raikkaassa ilmassa ovat niitä, jotka saavat päänsäryn ja huolet kaikkoamaan sekä hymyn huulille, koska tuolla vaan on niin kaunista! Fiiliksen mukaan kävelylle voi mennä joko yksin, yhdessä kaverin, lapsen tai koiran kanssa.

Omia talvilemppareitani kävelyn lisäksi ovat luistelu ja pulkkailu. Niitä toki tulee vähän vähemmän harrastettua, koska pitää ensin päästä paikkaan, jossa niitä voi tehdä. "Vaivan" arvoisia kyllä ovat todellakin ja tuovat ihanaa vaihtelua! :) Teiden ollessa sopivassa kunnossa myös potkukelkkailu on kova juttu!


Mikä on teidän lempipuuhaanne aurinkoisina talvipäivinä? Aurinkoista viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti